Tokom ove godine kompanija Agrimatco d.o.o, distributer francuske semenske kuće RAGT Semences, organizovala je oglede kukuruza, suncokreta i pšenice na velikom broju lokaliteta širom Srbije u saradnji sa poljoprivrednim proizvođačima, velikim kompanijama i Poljoprivrednim Stručnim Službama.

Godina iza nas nije bila idealna za poljoprivrednu poizvodnju, stoga su prinosi svih gajenih kultura bili veoma raznoliki. Nedostatak padavina praćen visokim temperaturama rezultirao je smanjenim prinosima kukuruza i suncokreta po regionima. Razlike u prinosima su se menjale od regiona do regiona, od nekoliko tona po hektaru do veoma visokih prinosa.

Rezultati ogleda koji su postavljeni ove, kao i ranijih godina, istakli su kvalitete RAGT hibrida kako u pogledu postignutih prinosa tako i u brzini otpuštanja vlage. Izvođenjem ovakvih demonstracionih ogleda nastojimo da što bolje upoznamo prednosti RAGT hibrida u najrazličitijim uslovima proizvodnje da bi smo Vam dali što preciznije savete i preporuke prilikom izbora hibrida.

Rezultati ogleda

Banat

Bačka

Centralna Srbija

Rezultati ogleda i proizvodnje 2014.

Rezultati ogleda kukuruza sa PSS 2014.

Banat

Srem

Bačka

Mačva

Rezultati ogleda i proizvodnje 2015.

Rezultati ogleda kukuruza – PSS 2015