O nama

Donosimo znanje, inovativnost i savremenost u poljoprivrednu proizvodnju

Bavljenje poljoprivredom je najzdravija, najkorisnija i najplemenitija čovekova delatnost

Agrimatco doo je deo multinacionalne kompanije koja zastupa svetske brendove i vrši distribuciju repromaterijala za poljoprivredu. U Srbiji je osnovana 1998. godine. Sedište naše kompanije je u Novom Sadu. Imamo magacine u Rumi, gde postoji i objekat maloprodaje, Begeču iz kojeg snabdevamo Vojvodinu i Vrčinu odakle vršimo distribuciju robe za užu Srbiju. U Vrčinu se nalazi licencirana pakirnica u kojoj vršimo pakovanje praškastih i tečnih đubriva. Pored ovih, iznajmljujemo magacine u Mokrinu, Čačku, Paraćinu i Leskovcu kako bi roba bila što dostpunija krajnjim korisnicima. Imamo dva ogledna polja u Čelarevu i Kovilju gde testiramo naše proizvode u realnim okolnostima kako bismo stekli sopstvena iskustva i kako bismo mogli da preporučimo najbolja rešenja za poljoprivrednu proizvodnju. Naš tim broji više od 60 zaposlenih. Visokom stručnošću, pouzdanošću i entuzijazmom pomažemo partnerima da pomoću savremenih, inovativnih proizvoda i tehnologija unaprede svoju proizvodnju, da proizvedu zdarvu, kvalitetnu hranu u dovoljnim količinama, da budu konkurentni na tržištu i ostvare visoku dobit, a da pritom sačuvamo okolinu, da svima nama učinimo život boljim i kvalitetnijim.

Ogledno polje

Svi zainteresovani biće naši rado viđeni gosti

Ogledno polje ima za cilj da se u klimatskim uslovima našeg područja svake godine ispita veliki broj novih hibrida povrtarskih vrsta koji se kasnije uvode u proizvodnju na našem tržištu. Pored ogleda modernih tehnologija ishrane na povrtarskim kulturama, primenjuju se i savremene tehnologije zaštite bilja kako u proizvodnji na otvorenom polju, tako i u zaštićenom prostoru, sa i bez navodnjavanja. Iskustvo kroz rad na oglednom polju nam omogućava da svim proizvođačima damo koristan i pravi savet za postizanje što boljih rezultata.

Čelarevo

Ogledna stanica Agrimatco nalazi se u Čelarevu, 35 km udaljena od Novog Sada (put Čelarevo-Gajdobra). Ogledno polje je osnovano 2002. godine, površine 4 ha, sa 2000 m zaštićenog prostora i voćnjakom. Ogledno polje je otvoreno tokom cele vegatacione sezone. Dani polja u zatvorenom prostoru i prezentacija paradajza, krastavca i paprike organizuju se krajem juna, tokom avgusta se predstavljaju lubenice i dinje, a tokom oktobra karfioli, kupusi i brokoli, kako bi se proizvođači što bolje upoznali sa našim hibridima i videli šta je novo u ponudi za tekuću sezonu.

Kovilj

Drugo ogledno nalazi se u Kovilju, takođe u neposrednoj blizini Novog Sada, ukupne površine 300 hektara. Pored ogleda koje organizujemo u saradnji sa poljoprivrednim proizvođačima i poljoprivrednim stručnim službama širom zemlje, organizujemo i ispitivanja semenskog programa semenske kuće RAGT i APSOV na našem oglednom polju u Kovilju. Vrši se testiranje hibrida kukuruza, sorte ozime pšenice kao i soje. Prilikom testiranja ovih kultura primenjuju se različite kombinacije preparata za zaštitu bilja, različiti načini đubrenja granulisanim i folijarnim đubrivima, različiti sistemi obrade i setve sa našim brendovima mehanizacije, da bismo ispitali razvoj u promenljivim agrotehničkim uslovima. Još jedna naša važna aktivnost u Kovilju predstavlja i umnožavanje semenske pšenice naših dobro poznatih sorti – YETTI, SACRAMENTO i BALETKA.

Agrimatco