Aktuelno

Priključne poljoprivredne mašine: prskalice, sejalice, rasipači đubriva

Zašto ljudi kupuju naše?

Prva stvar koja nas izdvaja od konkurenata jeste naš tim koji godinama radi zajedno. Ne samo da poseduje  stručna znanja i iskustvo već je i pre svega vrlo pouzdan, uvek dostupan našim partnerima i spreman da pomogne u bilo kojoj situaciji.

Druga stvar je naš portfolio kojeg čine premijum brendovi:  Monosem sejalice, Jacto prskalice i Rauch rasipači mineralnog đubriva. Po čemu se razlikuju od ostalih? Odudaraju kvalitetom. Šta je kvalitet? Svi profesionalni poljoprivredni proizvođači koji obrađuju veće površine i koji očekuju od mašina pouzdanost i niske troškove održavanja, opredele se da posluju sa nama.

I treća stvar je dobra snabdevenost rezervnim delovima.

 

Monosem sejalice

Monosem je kompanija poznata po visokokvalitetnim, premijum proizvodima. Mašine su projektovane za velike površine, za visoke radne učinke, jednostavne su za korišćenje, a izdvajaju se od konkurencije svojom pouzdanošću i tehničkim rešenjima koja su u odnosu na ostale bolje osmišljena, izbalansirana, preciznija i veoma prosta za dodatno podešavanje i rukovanje. Setveni  aparat je u potpunosti izrađen od metala, u livenom aluminijumu, što daje visoku preciznost setve dok je kod drugih sejalica on urađen od plastike. Monosem sejalice od ostalih mašina za ovu namenu izdvaja tzv. PRO-TOČAK, odnosno dodatni pritisni točak za seme izrađen od metala, koji pritiska seme  u brazdicu u koje se polaže. Točak stisne seme u donji deo brazdice i napravi bolji kontakt semenke sa vlažnim delom zemljišta čime se dobija brže klijanje, nicanje ponika i porast biljke.  Setva sa ovim dodatkom, obezbeđuje vigor koji je potpuno isti i uniforman kod svih posejanih biljaka. Kod drugih sejalica nema ovakvih tehničkih rešenja.

Svi koji su se upoznali sa ovom tehnologijom i koji su se uverili u ovakvo agrotehničko rešenje, kupuju sejalice sa pro-točkom.

Jacto prskalice

Prva i najvažnija stvar koja izdvaja Jacto traktorske prskalice od ostalih jeste to što ove prskalice imaju nezavisnu hidrauliku. To znači da je ona u potpunosti nameštena, jednostavno montirana na samoj mašini, potpuno nezavisno od traktora, za razliku od drugih prskalica gde creva moraju da se zakače za traktor da bi mašina mogla da izvršava sve potrebne hidraulične operacije. Zbog ovog tehničkog rešenja Jacto prskalica može da se prikači i za najobičniji traktor stare generacije, samo je važno da ima ispravan kardan i ništa više. Kada smo počeli da uvozimo Jacto prskalice, proizvođači kod nas su uglavnom imali Belarus traktore i oni su vrlo jednostavno i lagano mogli da zakače ove prskalice i rade njima.

Druga stvar po kojoj se Jacto prskalice izdvajaju od ostalih jeste to da se one proizvode u Brazilu gde su obradive površine ogormne, i gde se vrši prskanje i po deset- dvanaest puta u intenzivnoj proizvodnji koja podrazumeva višestruku upotrebu glifosata zbog GMO proizvodnje, tako su njihove prskalice generalno mnogo jače, snažnije, robusnije i izdržljivije u odnosu na evropske.

Iako se prizvode u Brazilu, vlasnici ove komapnije su Japanci koji su usvojili tehnologiju proizvodnje po principu Toyote.

Treća stvar je ta što kod Jacto prskalica postoji klipna pumpa sa keramikom u odnosu na svu konkurenciju koja radi uglavnom sa membranama. U ovim prskalicama nema membrana, tako da nema dodatnih izdataka zamene popucalih membrana kao kod ostalih prskalica. Klipna pumpa sa keramikom je dugovečna i mali su troškovi održavanja.

I četvrta važna stvar je ta što su sva krila na 18 metra dugim prskalicama suspendovana pomoću sajli na opruge, tako da su mnogo elastičnija od ostalih prskalica. Na drugim prskalicama se nalaze krute konstrukcije sa amortizovanom hidraulikom, a kod Jacto prskalica ima i jednog i drugog, čime se dobija mnogo veća dugovečnost grana, više mogu da istrpe mnogo lošijih terena, može duže da se radi njima.

Veoma su jednostavne za rukovanje.

Rauch rasipači mineralnog đubriva

Svaki poljoprivredni proizvođač želi da postigne veći i kvalitetniji prinos, a to može da postigne, između ostalog, tako što koristi ekonomičnije i efikasnije radne mašine. Da bismo našim proizvođačima omogućili primenu najsavremenije tehnologije, odlučili smo da počnemo saradnju sa nemačkim brendom Rauch koji je specijalizovan za proizvodnju rasipača veštačkog đubriva, tako imamo u ponudi rasipač sa najmodernijim tehničkim rešenjima:

–             sa preciznom tehnologijom rasipanja đubriva,

–             sa sekcijskom kontrolom,

–             sa mogućnošću varijabilnog rasipanja po zahvatu.

Za razliku od ostalih rasipača koji rade na principu merenja kompletne težine preko senzora, inženjeri kompanije Rauch su osmislili specijalni, tzv. EMC sistem za koji su u Hanoveru na sajmu agrotehnike dobili zlatnu medalju.

EMC je skraćenica od Electronic Massflow Control, odnosno elektronsku kontrolu protoka materijala. Sistem kontroliše i reguliše protok đubriva i na desnom i na levom zasunu za doziranje i to odvojeno jedno od drugog. EMC sistem je, pritom, lak za korišćenje, radi bez kašnjenja i veoma je precizan.

–             Svim funkcijama može da se upravlja električnim putem na daljinu, pouzdano i sigurno i to samo jednom rukom.

–             Postiže se vrlo velika ekonomičnost zbog veoma preciznog doziranja na svakoj strani, levoj i desnoj, i to nezavisno jedna od druge.

–             Pouzdane performanse: nezavisno od padina i uticaja vibracija.

–             Brza reakcija na upravljačke komande: pomoću sistema SpeedServo za samo nekoliko sekundi se registruju promenljive radne širine, neprohodni prohodi i mape primene đubriva.

–             Do pet puta kraće vreme prilagođavanja od klasičnih rasipača – postiže se veća preciznost doziranja, uz manje gubitaka đubriva.

–             Bolja je zaštita od začepljenja: sistem reguliše nepravilnosti brzo i u skladu sa stranom na kojoj se javljaju, te brzo vraća na željenu količinu dopremljenog materijala.

Za sve detaljne informacije o priključnim mašinama koje imamo u ponudi, pozovite kolegu

Borisa 063 432138

PRETHODNI Kako uzgojiti zdravu, jaku i otpornu šećernu repu koja daje visok prinos?
NAREDNI Novi traktori do 20.000 eura