29 Jun 2017
,

Dani polja, Stajkovce 2017 – Ove godine su prvi put održani dani polja na domaćinstvu Bratislava Kocića u selu Stajkovce u organizaciji kompanije Agrimatco doo. Dani polja su prošli u znaku dve semenske kuće, Sakata i Esesem. Sakata je pored dobro poznataog paradajza Fuji Pink F1 pokazala svoju novu liniju pink paradajza među kojima se posebno istakao Pink Impression F1. Pored pink paradajza Sakata je na ovim danima polja pokazala nove hibride paprike. Esesem, italijanska semenska kuća, je na ovim danima polja pokazala svoje crvene paradajze koji su i pored veoma nepovoljnih vremenskih uslova za proizvodnju paradajza, pokazali svoju stabilnost i prilagodljivost različitim uslovima proizvodnje.

Obilazak prikazanih hibrida
Objekti domaćina Bratislava Kocića

Kod pink paradajza posebnu pažnju je privukao Pink Impression F1 koji se istakao krupnoćom, čvrstinom i bojom plodova, pored ovog paradajza istakao se i Fuji Pink F1 svojom bojom, oblikom, ukusom i svojim veoma ranim sazrevanjem.

Pink Impression F1

Pink Impression F1

U ponudi paprika najveće interesovanje je vladalo za dva hibrida PEP 01873 F1 koji se odlikuje veoma ranim dospećem na tržište i hibrid PP 10819 F1 kod koga je oblik i veličina plodova privukla najveću pažnju.

PEP 01873 F1

PP 10819 F1

Kod crvenih paradajza najveću pažnju je privukao hibrid Signora F1, koji se istakao rodnošću, bojom i ukusom, pored njega pažnju prisutnih su privukla i dva predkomercijalna hibrida TL 12735 F1 i TL 12737 F1.

Fuji Pink F1

Signora F1

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim našim dragim gostima na odličnim povratnim informacijama. Posebnu zahvalnost dugujemo domaćinu Bratislavu Kociću koji nam je, svojom ljubaznošću i posvećenošću, omogućio da na njegovom imanju organizujemo dane polja.